Skip to content

Gouda: zijn kazen, zijn moskee, zijn muren

11 februari 2015

Johan Sanctorum

Hier gaan dus mijn luttele haren van recht staan.
Twee weken geleden betoogde ik nog dat godsdienstvrijheid een grondrecht is, maar dat de religieuze beleving ook een privé-zaak is die zich zoveel mogelijk buiten de openbare ruimte en de publieke sfeer dient te houden.
In het Hollandse Gouda zien ze dat anders. Ooit een vluchthaven voor vrijdenkers in de middeleeuwen en de tijd van de godsdienstoorlogen, wordt dit door links bestuurde stadje nu de plek waar de grootste moskee van Nederland moet komen. Niet zomaar een bidplek, maar een opzichtige megatempel die moet verrijzen waar nu de  Prins Willem-Alexanderkazerne staat. Publiek domein dus, dat binnenkort onherroepelijk overgaat naar de moslimgemeenschap die de sharia wil invoeren en door Saudi-Arabië en een aantal salafistisch-conservatieve groeperingen wordt gesponsord.

Want dat schijnt het PvdA-bestuur daar niet te beseffen: voor hen is het misschien een zaak van godsdienstvrijheid, voor de moslims zelf is het een bruggenhoofd in een heilige veroveringstocht doorheen Europa. Ben ik nu een doorgeslagen islamofoob? Oordeel zelf aan de hand van het vervolg van het verhaal.
Want laat nu net naast dat domein waar de moskee moet verrijzen, een kinderdagverblijf voor mentaal gehandicapte kinderen gevestigd zijn. Daar werken dus veel Hollandse vrouwen, met onbedekt hoofd, en ’s zomers zowaar in jeans of een rokje en met korte mouwen. Vrouwen die werken? En zonder boerka of nikab dan nog?? Neen maar, daar kunnen de mannelijke moskeegangers zich niet in vinden. Om hen niet te bruuskeren, oppert het stadsbestuur nu het idee om een hoge muur te bouwen tussen de twee domeinen.
U leest het goed: een muur, niet om de kinderen te beschermen tegen de fanatieke mannenblikken in deze door haatpreken vergeven enclave, maar om de mannen zelf niet bloot te stellen aan de visuele vervuiling van werkende vrouwen die zorgen voor gehandicapte kinderen.

Daarmee is weer een stukje Verlichtingsideaal gesloopt door weldenkend links, dat wel fulmineert tegen de muur tussen Israël en de Palestijnse gebieden, maar voor de rest vrolijk tussenschotten optrekt op vraag van één geïmporteerde subcultuur.
Wat cijferwerk leert ons vervolgens dat 20% van de Gouda-bevolking allochtoon is, waarvan het overgrote deel van Marokkaanse herkomst. Dat moet bij ons een lichtje doen branden, want België herbergt onder de allochtone populatie ook hoofdzakelijk lieden met Marokkaanse roots. Daarvan blijkt meer dan de helft fundamentalistisch en xenofoob te zijn, volgens recent onderzoek van het Berlijnse Centrum voor Sociale Wetenschap. Tot zover het sprookje over de allochtone kansarmoede en de xenofobe Vlaming: de xenofobie en de haat jegens andersdenkenden zit wel degelijk aan de andere kant van de muur.

Ik vind dit toch wel hilarische én verontrustende nieuws toevallig op een Nederlandse webstek, op aangeven van mijn compaan-rebel Marc Schoeters. In onze media daarover geen woord. Tik ik de naam ‘Gouda’ in op de zoekmachine van De Standaard én van De Morgen, dan vind ik enkel kaas. Echte zuivelkranten zijn het, en dan denk ik nog eerder aan platte kaas. Het kan niet zijn dat het legertje journalisten, dat daar dagelijks zijn broek verslijt, de feiten niet kent die ik als modale surfer wél ken. Ze willen/mogen er dus niet over schrijven. Boodschap begrepen. Geen nieuws is ook nieuws.

 

Advertenties
One Comment leave one →
  1. E. Janssens permalink
    12 februari 2015 00:01

    Het bevreemdt me dat er nog mensen zijn die van deze toestanden opkijken. Ik leef al 25 jaren met de wetenschap dat de Islam Europa overneemt. Dewinter waarschuwt nog langer tegen dit kwaadaardig fenomeen. Maar ook Sanctorum doet met verve mee aan het Dewinter-bashen. Het is een mode geworden, Jambon deed het onlangs in het parlement en zelfs mensen die van de Islam niet moeten weten laten zich door de permanente mediahetze van de laatste decennia tegen Filip Dewinter vangen.
    Huilen wanneer het kalf verdronken is heeft geen zin en getuigt vooral van zelfmedelijden. Ik heb daar geen boodschap aan. Dank u.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: